Mew-foorumi

xDmegalol[sensuroitu]
 
PääsivuPääsivu  GalleriaGalleria  FAQFAQ  HakuHaku  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Ohjeita vaihtamiseen

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Mew master
Aktiivinen jäsen
Aktiivinen jäsen
avatar

Viestien lukumäärä : 100
Join date : 13.07.2008
Ikä : 23
Paikkakunta : ....

ViestiAihe: Ohjeita vaihtamiseen   Ti Heinä 22, 2008 10:55 am

Täältä löydät perusohjeet siihen kuinka vaihdat kortteja foorumin välityksellä.

Vaihtolistat

Jos haluaa vaihtaa Pokemon korttejaan foorumilla, on hyvä tehdä itselleen vaihtolista.
Vaihtolista on oma ketju, jossa luettelet kaikki korttisi joita tarjoat vaihtoon, sekä mitä kortteja olet itse hakemassa ja toivot muiden tarjoavan sinulle.

Miten vaihtolista tulisi tehdä?

On tärkeää, että vaihtolistasi on mahdollisimman selkeä. Tässä ohjeet selkeään vaihtolistaan.

-Kirjoita korttien nimet oikein.
-Luetteloi kortit sarjojen mukaan tai merkitse joka kortin perään mistä sarjasta se on.
-Jos samassa sarjassa on kaksi samannimistä korttia, laita myös kortin numero, kortin nimen perään.
-Ilmoita holo raret, raret, uncommonit ja commonit erikseen.
-Merkitse selvästi erikseen mitä sinulla on tarjota (havet) ja mitä haluat muilta (wantit).
-On suositeltavaa, että et merkitse tarjottaviin kortteihin mitään mitä et aivan varmasti ole vaihtamassa pois.
-Muista ilmoittaa korttiesi kunto!!! Kaikki kortissa olevat naarmut/taitumat/tahrat on ehdottomasti kerrotava. (Sanastoa: Mint=Kuin juuri buusterista tullut, Near Mint/99%-95%mint=Lähes täydellisessä kunnossa,90%-85% mint=kortissa on selvästi näkyviä naarmuja, 80% ja alle= Kortissa on paljon näkyviä naarmuja ja ehkä paha taittuma, tästä vain mennään sitten huonompaa suuntaan.)

Käy katsomassa muiden tekemiä vaihtolistoja. Kun löydät siististi tehdyn järjestelmällisen vaihtolistan, voit ottaa vaikka siitä mallia tehdessäsi omaa listaasi.


Vaihtaminen

Miten vaihdan kortteja?

-Toiset foomin jäsenet voivat tulla tekemään tarjouksia vaihtoketjuusi (ilmoittamaan mitä haluavat tai mitä heillä on tajota).
-Voit myös itse käydä tekemässä tarjouksia muiden ketjuihin.
-Kun olet kiinnostunut vaihtamaan kortteja jonkun toisen kanssa, ja alustavat tarjoukset on tehty, on suositeltavaa jatkaa vaihdon yksityiskohtien hiomista yksityisviestien välityksellä.
-Kun molemmat ovat päässeet sopimukseen siitä mitä kumpikin on saamassa, on aika vaihtaa osoitteita ja lähettää kortit.

Korttien lähettäminen

-Jos olet uusi käyttäjä foorumilla, etkä ole vielä vaihtanut kovin montaa kertaa, on suotavaa, että lähetät korttisi ensin jos vastapuoli on hyvin kokenut vaihtaja. (Paljon vaihtaneet olettavat jopa tätä uusilta vaihtajilta.)
-Molemmat voivat myös päättää lähettää kortit yhtä aikaa.
-Kun korttien lähettämisestä on sovittu, lähetä kortit niin pian kuin mahdollista!!! Mieluiten viim. 2-3 päivän sisällä. Jos lähettämisessä menee pidempään, ilmoita siitä aina vastapuolelle!
-Jos sovitte, että sinä lähetät ensin, vastapuoli lähettää korttisi sinulle, vasta kun on saanut sinulta hänelle sovitut kortit. (Myös tämän on tapahduttava niin pian kuin mahdollista, ja viivästyksistä on ilmoitettava.)

HUOM! Jos sinulla ei ole kirjeen lähettämiseen tarvittavia välineitä (esim. postimerkkejä) valmiina juuri vaihdonteko hetkellä, mieluiten, ÄLÄ EDES ALOITA VAIHTAMAAN. Varmista, että sinulla on mahdollisuus lähettää kortit niin pian kuin mahdollista jo ennen kuin alat sopimaan vaihdosta. Tällä tavoin vältytään turhalta viivästymiseltä jos/kun postinmerkin hankinnassa kestää aikansa. Ostakaa siis postimerkkejä jo valmiiksi, tai valmistautukaa hakemaan niitä postista heti seuraavana päivänä vaihdon sopimisesta.

Korttien pakkaaminen ja kirje

Jotta korttisi saapuisivat mahdollisimman hyvässä kunnossa perille uudelle omistajalleen, tässä ohjeita pakkaamiseen.

-Jos vain mahdollista, laita kortit korttisuojiin. Jos sinulla ei ole suojia, voit kääriä kortit talouspaperiin. (Älä käytä sanomalehtipaperia koska sen muste saattaa jättää jälkiä kortteihin.)
-Jos lähetät vain 1-4 korttia, on kortit hyvä tukea jollakin. Esim. muropaketista leikatut sopivan kokoiset pahvinpalat ovat hyvä tuki korteille jotta ne eivät taittuisi postissa.
-Jos lähetät enemmän kuin neljä korttia, voit laittaa esimerkiksi 3-6 korttia samaan korttisuojaan (riippuu kuinka monta sinne mahtuu ilman väkisin tunkemista) tai laittaa koko korttipinon taitellun paperinpalan sisään ja sulkea sen teipillä. Kortit toimivat näin itse toinentoistensa kovikkeena.
-Jos kortit ovat suojissa tai paperin sisällä, ei mitään pehmusteita yleensä kaivata. Jos kuitenkin pelkäät kolhuja, pahvinpalojen sisään laittaminen estää ne.

-Jos sinulla ei ole kunnon kirjekuoria, voit aina tehdä kuoren itse. Muista kuitenkin tehdä kuoresta tarpeeksi suuri jotta se täyttää postin standardit (posti ei hyväksy liian pieniä kirjekuoria.)
-Kirjoita kirjeeseen vastaanottajan nimi mahdollisimman selkeästi.
-TÄRKEÄÄ! Muista kirjoittaa kuoren vasempaan ylälaitaan pienellä oma nimesi ja osoitteesi! Jos kirje katoaa postissa, tai ei löydä osoitteeseen johon sen oli alunperin tarkoitus mennä, saat kirjeen takaisin itsellesi, eikä se katoa postin syövereihin.
-Usein lähettäjät laittavat myös foorum nimensä kirjeeseen. (esim. pienellä kirjeen taakse tai lähettäjän kohdalle nimensä ja osoiteensa kanssa.) Näin kirjeen saaja tietää heti keneltä kortit ovat.

Vaihtojen turvallisuus ja vaihtajien luotettavuus

-Monet vaihtajat pitävät kirjaa vaihtoketjussaa keiden kanssa ovat vaihtaneet ja miten vaihdot ovat sujuneet.
-Mitä enemmän henkilö on vaihtanut, sitä luotettavampi hän yleensä on.
-Normaali korttien saapumisaika siitä kun korttien lähettämisestä on sovittu, on yksi viikko. Jos kortit eivät tässä ajassa saavu, laita korttien lähettäjälle yksityisviesti tiedustellen asiasta.

Sovittujen vaihtojen suorittamatta jättämisestä seuraa vaihtokielto ja pahimmassa tapauksessa porttikielto foorumille!!! Suoranaisissa huijaus tapauksissa voi aina ottaa yhteyttä foorumin admineihin, jolloin hoidamme asian parhaan kykymme mukaan. Huijauksista seuraa aina ikuinen porttikielto foorumille!!!

_________________
www.weedle.org
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.weedle.org
MewFreak
homotin


Viestien lukumäärä : 141
Join date : 13.07.2008
Ikä : 18

ViestiAihe: Vs: Ohjeita vaihtamiseen   Su Loka 12, 2008 9:06 pm

Ja jos jokin kortti oli mennyt ennen vaihtoa hukkaan/huonompaan kuntoon on asiasta ilmoitettava vaihtajalle. Jos vaihtaja ei ilmoita, täytyy hänen lähettää joko kaikki kortit takaisin tai jonkun tietyn kortin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://mewtrio.foorumini.com
 
Ohjeita vaihtamiseen
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Mew-foorumi :: Korttipelit :: Vaihtoalue-
Siirry: